Sekaná s rýží a houbami

Recept na mleté maso zapečené s troškou rýže a hrstkou hub.


4.0124x
60 min
2×

Postup přípravy

Hříbky nebo jiné houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku opereme, otřepeme a nasekáme půlměsícem nadrobno.

Cibuli osmažíme na oleji dozlatova a přidáme nakrájené houby. Po chvilce k houbám přidáme rýži a podlijeme troškou vody. Smícháním a přiléváním vody podle potřeby uvaříme rýži na skus. Směs necháme vychladnout a dochutíme solí.

Mleté maso promícháme s vejci, solí, pepřem, kari kořením, petrželkou a vychladlou rýží s houbami. Menší formu vymažeme tukem nebo máslem a uhladíme do ní masovou směs.

Sekanou pečeme asi 40 - 45 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Sekanou s rýží a houbami necháme po dopečení asi 10 minut odstát, potom ji nakrájíme na plátky a podáváme s krajícem chleba a salátem, pro větší jedlíky přidáme bramborovou přílohu.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná s rýží a houbami

Zpět na recept