Sekaná s houbami v listovém těstě

Oblíbený domácí recept na sekanou z vepřové plece s houbami v listovém těstě.


4.715x
90 min

Ingredience

80 gparmazán
300 glistové těsto
150 gschwarzwaldská šunka

směs

2-3 stroužkyčesnek
1 kscibule
2 kshnědé žampiony

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý kmín
mletý červý pepř

na potření

1 ksvejce

náplň

1 ksvejce
2-3 lžícestrouhanka
400 gvepřová plec

Postup přípravy

Vepřovou plec očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Očištěné žampiony (nebo jakékoliv pevné houby) nakrájíme na kousky a vmícháme k cibulce s česnekem. Vše ochutíme mletým kmínem, solí a pepřem a orestujeme doměkka. Houbovou směs necháme vychladnout. Připravíme si masovou náplň. Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme s vychladlou houbovou směsí, strouhankou a vejcem. Náplň ochutíme kořením a vypracujeme do hladké směsi. Z listového těsta vyválíme tenký obdélník, na který poklademe plátky šunky. Do středu položíme šišku masové náplně, kterou potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným parmazánem. Maso důkladně uzavřeme do listového těsta, které potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a hustě propícháme vidličkou. Sekanou v listovém těstě pečeme v předehřáté troubě nejdříve při 200 °C přibližně 10 - 15 minut. Potom teplotu snížíme na 160 °C a zvolna dopékáme ještě 35 - 40 minut. Upečenou sekanou necháme asi 10 minut odpočinout a můžeme servírovat. Vepřovou sekanou s houbami nakrájíme na porce a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.


Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti


Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.


Videorecept:


8 skvělých receptů z listového těsta nasladko i naslano


V dnešním článku se zaměříme na listové těsto a jeho tvárnost. Pokud při pečení sáhneme po hotovém listovém těstě, příprava moučníků, dezertů i slaných chuťovek z listového těsta je opravdu hračka. Výsledek se nedá zkazit a je rychlou volbou pro nečekané návštěvy.


8


Jak na domácí listové těsto?


Kupované lístkové (listové) těsto si většinou vybíráme chlazené nebo mražené, k dostání jsou i již připravené tenké pláty. Ale proč si život stále jenom ulehčovat? Zkuste si těsto připravit doma a poznejte ten rozdíl.


Jak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná s houbami v listovém těstě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena