Recept na trochu jinou sekanou - do téhle přijde vařený hrách.
Hodnocení
4.6
/ 5 (18x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Slanina50 g
Česnek2 stroužky
Vejce1 ks
Cibule1 ks
Sádlo3 lžíce
Vepřová plec300 g
Hovězí maso400 g
Hladká mouka 1 lžíce
Vařený hrách100 g
Podle chuti
Sůl
Sekaná petržel
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi.
Česnek oloupeme a utřeme se solí. Petrželku nasekáme.
Maso umeleme společně s vychladlým hrachem. Přidáme slaninu, česnek, vejce a sekanou petrželku. Nakonec směs na sekanou ochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.
Masovou hmotu rozdělíme na poloviny a z každé vytvarujeme šišku.
Šišky sekané dáme na vymaštěný pekáče a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova.
V průběhu pečení sekané přiléváme vlažnou vodu a šišky přeléváme výpekem.
Hotovou sekanou vyndáme. Výpek posypeme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, dobře provaříme a přecedíme.
Sekanou po našem nakrájíme a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je bramborová kaše s cibulkou.
Přeléváme omáčkou z výpeku. Sekanou můžeme podávat i studenou s chlebem a hořčicí.