Sekaná pečeně z vepřového masa

Recept na vepřovou sekanou pečínku se slaninou.


3.01432x
75 min
1×

Postup přípravy

Opláchnuté libové maso nakrájíme a umeleme na masovém strojku. Cibuli oloupeme a nasekáme. Česnek prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Na rozehřátém tuku zpěníme cibuli a osmahneme.

K mletému masu přidáme osmahnutou cibuli, vejce, utřený česnek, koření, slaninu, drobně sekanou petrželku, strouhanku, osolíme a důkladně promícháme.

Ze směsi utvoříme šišku, potřeme tukem a vložíme do pekáče na rozehřátý tuk. Sekanou pečeni mírně podlijeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání vypečenou šťávou.

Sekanou pečeni z vepřového masa nakrájíme a můžeme podávat. Vhodná je s brambory, bramborovou kaší nebo i s knedlíkem a zelím. Záleží na chuti.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná pečeně z vepřového masa

Zpět na recept