Segedínský salát

Recept na fazole s cibulí polité smetanovou směsí ze žloutků a posypané paprikou a vařenými bílky.


2.91212x
30 min

Postup přípravy

Den předem si ve studené vodě namočíme fazole. Druhý den fazole uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočené.

Vejce rozpůlíme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky prolisujeme a ušleháme se smetanou. Bílky nasekáme najemno. Na zálivku smícháme cukr, ocet a sůl podle chuti. Cibuli nakrájíme na tenké plátky.

Okapané fazole promícháme se zálivkou z octa a poklademe cibulí nakrájenou na jemné plátky. Na fazole nalijeme žloutkovou zálivku, posypeme paprikou a drobně nakrájenými vařenými bílky.

Segedínský salát ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský salát

Zpět na recept