Sedlácká polévka

Ideální polévka po takzvaných veselých akcích


3.058x
25 min

Ingredience

sůl
1 lžičkakopr
1 lžičkavegeta
1 ksklobása
1 kelímekkysaná smetana
1 lžícehladká mouka
1.5 hrstěsušené houby
1 lvývar z kuřecích drobů
100 gvařené nebo pečené drůbeží maso
1 sklenicelák od okurek

na ozdobu

1 ksvejce na tvrdo

Postup přípravy

Do horkého hotového vývaru vmícháme okurkový lák smíchaný se zakysanou smetanou a hladkou moukou, čímž jej zahustíme.

Přidáme nadrobno nakrájené maso, houby, které jsme předem namočili do vlažné vody, na kolečka nakrájenou klobásu, vegetu, kopr a sůl. Chvilku povaříme.

Na talíři zdobíme nakrájeným vejcem natvrdo a podáváme s chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sedlácká polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena