Schwarzwaldská zavařenina

Recept na opravdu skvělou marmeládu z višní, vanilkového lusku a hořké čokolády.


3.45x
60 min

Postup přípravy

Višně omyjeme a na sítku necháme okapat. Poté višně odstopkujeme a vypeckujeme. Polovinu višní vsypeme do kastrolu se silným dnem a vaříme společně s vydlabaným vanilkovým luskem asi 15 - 20 minut. Rozvařené višně propasírujeme přes husté síto nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme zbylé višně s cukrem a od doby varu 5 minut povaříme. Během vaření schwarzwaldské zavařeniny odebíráme pěnu. Poté směs odstavíme, dochutíme na kousky nasekanou čokoládou a likérem a ihned rozdělíme do dobře vymytých skleniček. Ty pak uzavřeme, obrátím dnem vzhůru a necháme takto asi 5 minut. Hotovou schwarzwaldskou zavařeninu necháme zcela vychladnout a poté podáváme podle chuti.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Schwarzwaldská zavařenina

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Německá

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena