Vaření.czReceptyNektarinky v rumu a karamelovém sirupu

Nektarinky v rumu a karamelovém sirupu

Vynikající zavařenina, která zpříjemní zimní večery a obohatí nejen vánoční stůl.


4.73x
60 min

Postup přípravy

Nektarinky omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a naskládáme je do čistých sklenic. Do každé sklenice přidáme větší špetku želírovacího prostředku (tř. pektogel) a nalijeme lžíci rumu. Cukr nasypeme do hrnce a na mírném ohni ho necháme zkaramelizovat (pouze do světlé barvy, jinak zhořkne). Do zkaramelizovaného cukru přilijeme vodu a vmícháme cukr. Směs uvedeme do varu a necháme provařit, dokud se cukr úplně nerozpustí. Vzniklým sirupem zalijeme nektarinky ve sklenicích a uzavřeme je víčky. Sterilujeme 40 minut na 90 °C.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nektarinky v rumu a karamelovém sirupu

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena