Šátečky s kapustovou nádivkou

Šátečky z listového těsta plněné kapustou, pórkem a slaninou jsou výborným doplňkem k pivu a vínu.


4.613x
30 min

Postup přípravy

Kapustu a pórek očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.

Na malém množství oleje rozškvaříme slaninu, přidáme kapustu a pórek a za stálého míchání na mírném ohni restujeme tak dlouho, dokud není zelenina poloměkká. Směs ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a kmínem, odstavíme z tepla a necháme vychladnout. Vychladlou zeleninu promícháme se strouhaným sýrem.

Listové těsto rozválíme na plát vysoký 2 mm a nakrájíme na čtverce o straně asi 8 cm, které plníme zeleninovou směsí. Naplněné šátečky potřeme rozšlehaným vejcem se solí a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C dorůžova.

Šátečky z listového těsta plněné zeleninou podáváme studené jako pohoštění k pivu nebo vínu.

Z uvedeného množství připravíme asi 22 kusů šátečků s kapustovou nádivkou..


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šátečky s kapustovou nádivkou

Zpět na recept