Šátečky plněné masem a brokolicí

Co rychlého a dobrého? Do listového těsta zabalené kořeněné mleté maso s růžičkou brokolice.


4.572x
45 min
2×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
1 ksvejce
2 lžícestrouhanka
4 lžícemléko
1 ksbrokolice
0.5 lžičkymletý pepř
2 lžícehladká mouka
500 gmleté maso
100 gmandlové lupínky
0.5 lžičkykoření na steak

na potření

1 ksvejce

podle potřeby

hladká mouka

na ozdobu

hlávkový salát
mandlové lupínky
růžičky brokolice

těsto

1 balíčekmražené listové těsto

Postup přípravy

Smícháme maso s vajíčkem, přidáme mouku, strouhanku, sůl, pepř, koření, najemno nastrouhaný česnek i mléko. Dobře promícháme a nakonec přimícháme mandlové lupínky. Pokud se nám směs zdá příliš hutná, přidáme kapku mléka.

Brokolici spaříme vřelou vodou, ponoříme do studené vody a necháme okapat.

Těsto (3 plátky) necháme rozmrazit při pokojové teplotě. Potom těsto rozválíme na pomoučeném vále na čtvercovou placku. Každý díl rozkrájíme na čtyři kusy. Do středu každého dáme masovou směs a do ní vtiskneme růžičku brokolice.

Každý čtverec složíme jako šáteček, vždy protilehlé strany přitiskneme prsty silně k sobě. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v rozehřáté troubě na 150 °C asi 10 minut dorůžova.

Podáváme na hlávkovém salátu a můžeme ozdobit mandlovými lupínky a růžičkami brokolice. Šátečky plněné masem a brokolicí chutnají skvěle jak teplé tak i studené.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šátečky plněné masem a brokolicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká