Salsa Kruda

Je to osvěžující studená mexická omáčka z čerstvé zeleniny.


4.614x
0

Ingredience

1 lžičkasůl
1 kscibule
6 ksrajče
6 kszelená paprika

podle chuti

zelená jalapeňo paprička

Postup přípravy

Čerstvé papriky dáme na pekáč do rozpálené trouby a za častého obracení je pečeme, až dostanou světlehnědou barvu a naskáčou na nich puchýře. A taky začnou vonět. Hotové, měkké papriky hodíme do studené vody a přikryjeme pokličkou. Asi po 10 minutách, když už je udržíme v ruce, bereme jednu po druhé a nožem je od stopky snadno oloupeme. Pak už jen odstraníme stopku a zelenou dužninu papriky a semínka použijeme. Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody a pak je snadno oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme nadrobno, posekáme a dáme do nekovové mísy. Přidáme sekané papriky i se semínky, nadrobno nakrájenou cibulku, sůl a nadrobno posekané zelené jalapeňo papričky (malé pálivé papričky) podle žádoucí pálivosti. Salsu důkladně zamícháme a dáme vychladit. Vychlazenou salsu podáváme k masu.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Salsa Kruda

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Mexická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena