Salát ze špenátu, kozího sýra, jarní cibulky a rajčat

Recept na osvěžující salát k lehké chutné večeři. Po mnohých těžkých jídlech po uplynulé zimě dobře padne tento salát k jaru.


2.712x
15 min

Postup přípravy

Baby špenát odstopkujeme, omyjeme a necháme na cedníku dobře odkapat od vody. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na malá kolečka. Rajčata omyjeme, zbavíme tuhé nejedlé části a pokrájíme na tenčí kolečka. Měkký zrající kozí sýr s bílou plísní na povrchu pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 2 až 3 mm.

Na talíř rozložíme listy baby špenátu, kolečka rajčat, plátky kozího sýra a posypeme jarní cibulkou i se zelenou natí. Salát podle chuti osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem.

Salát ze špenátu, kozího sýra, jarní cibulky a rajčat servírujeme s čerstvě upečeným domácím pečivem. K salátu podáváme sklenici studeného mléka anebo horký citronový čaj. Můžeme přiložit několik plátků čerstvého másla a natřít pečivo máslem, to si rozhodne každý sám

Jde o lehkou velmi chutnou jarní večeři, která chutná i v létě v horkých dnech jako lehký oběd. Použila jsem kozí sýr s bílou plísní na povrchu, ale klidně můžeme použít i jiný kozí sýr a určitě si pochutnáte.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát ze špenátu, kozího sýra, jarní cibulky a rajčat

Zpět na recept