Vaření.czReceptySalát z vařených bílých fazolí

Salát z vařených bílých fazolí

Recept na salát z vařených bílých fazolí s červenou cibulí a chilli papričkami, ochucený zálivkou s kayenským pepřem.


3.417x
60 min

Ingredience

2 ksbobkový list
2 hrstěčerstvá petrželka
200 gbílé fazole (suché)
1 ksvelká červená cibule
nakládaná chilli paprička

podle chuti

sůl
kayenský pepř

zálivka

1.5 dlolivový olej
1 špetkadrcený kmín
1 ksvelký citron

podle potřeby

ledový salát

Postup přípravy

Bílé fazole vypereme a namočíme do studené vody alespoň na 4 hodiny. Potom je osolíme, přidáme bobkový list a ve stejné vodě uvaříme doměkka. Hotové fazole scedíme, odstraníme bobkový list a necháme v cedníku okapat a vychladnout. Nakládané chilli papričky zbavíme jadérek a nakrájíme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať omyjeme a usekáme. Zálivka: Z citronu vymačkáme šťávu, kterou smícháme s olivovým olejem a ochutíme pepřem, kmínem a solí. Vychladlé fazolky promícháme s cibulí, chilli papričkami, petrželkou a zálivkou. Podle potřeby osolíme a necháme 20 minut rozležet v chladu. Salát z bílých fazolí servírujeme na listech ledového salátu a podáváme k masitým pokrmům nebo samostatně s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z vařených bílých fazolí

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena