Salát z mangoldu

Recept na jemný salát z mangoldu, cibule a česneku se zakysanou smetanou a slunečnicovými semínky. Salát můžeme podávat jen tak s pečivem, ale výborně chutná i ke grilovaným masům.


4.517x
35 min
1×

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
1-2 lžíceolej
250 mlzakysaná smetana
3-4 lžícebílý jogurt
2 ksjarní cibulka
0.5 ksčervená cibule
300 gmladý mangold
2 hrstěpražená slunečnicová semínka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Mangold očistíme a nakrájíme na jemné kousky či nudličky.. Oloupanou cibuli a česnek drobně nasekáme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Na malém množství oleje necháme zesklovatět červenou cibuli s česnekem. Pak přidáme nakrájený mangold, směs osolíme, opepříme a za stálého míchání na mírném teple necháme listy zcela změknout. Podušenou mangoldovou směs necháme vychladnout, pak ji vymačkáme, zbavíme přebytečné tekutiny a vložíme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, jogurt, jarní cibulku, slunečnicová semínka. Salát promícháme a podle potřeby dochutíme solí, pepřem.a necháme v chladu asi hodinu rozležet. Salát z mangoldu rozdělíme do misek, ozdobíme cibulkou a semínky a podáváme jako chuťovku s čerstvou bagetou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z mangoldu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena