Listové trojhránky s mangoldem

Snadný a rychlý recept na chuťovku z listového těsta se sýrovo-mangoldovou nádivkou.


3.45x
45 min

Ingredience

400 glistové těsto

nádivka

3 stroužkyčesnek
1 ksšalotka
0.5 kelímkusýr Ricotta
1 balíčekstrouhaný parmazán
250 gbaby mangold

podle potřeby

olej
sezamová nebo lněná semínka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na potření

1 ksvejce

Postup přípravy

Mangold očistíme a nakrájíme najemno. Nadrobno nasekanou šalotku a česnek necháme zpěnit na malém množství oleje. Pak vmícháme mangold, sůl a pepř a vše krátce podusíme doměkka. Směs necháme vychladnout.

V míse promícháme sýr Riicotta s vychladlým mangoldem a strouhaným parmazánem. Nádivku podle chuti osolíme a opepříme.

Listové těsto rozválíme na tenký plát, který nakrájíme na čtverce asi 8 x 8 cm. Každý dílek naplníme lžičkou mangoldové nádivky a uzavřeme do tvaru trojúhelníčků. Trojhránky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti hrubou solí nebo sezamem a upečeme v předehřáté troubě při 220°C dozlatova.

Listové trojhránky plněné mangoldem podáváme jako chuťovku k pivu, vínu anebo jen tak. Trojhránky výborně chutnají jak teplé, tak i studené.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Listové trojhránky s mangoldem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena