Recept vhodný i pro dietu při onemocnění slinivky. Salát můžeme podávat i jako předkrm.
Hodnocení
4.6
/ 5 (26x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Tymián
Ostatní
Kmín1/2 lžičky
Fenykl1/2 lžičky
Med3 lžíce
Mozzarella120 g
Bobkový list1 ks
Zeleninový vývar3 lžíce
Panenský olivový olej80 ml
Sušený tymián1 špetka
Červená řepa2 ks
Třtinový cukr2 lžíce
Umeocet4 lžíce
Postup přípravy
Bulvy červené řepy omyjeme a vložíme do osolené studené vody. Přidáme bobkový list, kmín a fenykl, vše přivedeme k varu a vaříme do poloměkka. Vodu slijeme a ještě teplou řepu oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na velmi tenké plátky.
Mozzarellu nakrájíme na kostičky.
Mezitím si připravíme zálivku. Umeocet svaříme s vývarem a cukrem.
Jakmile se cukr rozpustí, směs odstavíme z tepla, vše ochutíme tymiánem a vmícháme med.
Za stálého šlehání přikapáváme olej, dokud nevznikne hladká emulze.
Plátky řepy přelijeme zálivkou a necháme v chladu alespoň 5 hodin odležet.
Plátky řepy rozdělíme na talířky a poklademe kostičkami mozzarelly.