Salát z červené řepy a zelí

Zdravá a chutná příloha k masu.


4.213x
60 min

Postup přípravy

Ocet svaříme s vodou, sladidlem a solí. Té můžeme dát více.

Červenou řepu umyjeme a uvaříme ji neoloupanou v nálevu doměkka. Pak ji propláchneme studenou vodou a oloupeme. Řepu nastrouháme na nudličky. Zelí a cibuli očistíme a obojí nakrájíme na nudličky.

Nálev uvedeme do varu a přidáme uvařenou řepu, nakrájené zelí a cibuli.
Vše vaříme v nálevu 10 minut, potom naplníme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 °C.

Sterilovaný salát z červené řepy a zelí podáváme k jídlu podle chuti.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z červené řepy a zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká