Zeleninový salát jako skvělý doplněk k pečenému kuřeti.
sůl | |
400 g | brokolice |
4 ks | kiwi |
100 g | vlašské ořechy |
1 ks | šťáva z citronu |
1 ks | šťáva z pomeranče |
Na tento recept můžeme použít mraženou brokolici, ale i čerstvou neupravovanou. Takovou brokolici musíme nejprve rozdělit na růžice a košťál. Brokolici vložíme na pařák s vařící osolenou vodou. Dáváme pozor aby brokolice příliš nezměkla. Růžice vyjmeme z pařáku a necháme vychladnout. Košťál vaříme ještě 5 minut.
Vyjmeme košťál, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Růžice rozebereme na malé růžičky, vložíme do mísy, přidáme oloupaná kiwi, rozkrojená na poloviny a nakrájená na tenké plátky. Vše zakapeme citronovou šťávou a doplníme nahrubo nasekanými ořechy. Nakonec všechny ingredience důkladně promícháme.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena