Zeleninový salát jako skvělý doplněk k pečenému kuřeti.
sůl | |
400 g | brokolice |
4 ks | kiwi |
100 g | vlašské ořechy |
1 ks | šťáva z citronu |
1 ks | šťáva z pomeranče |
Na tento recept můžeme použít mraženou brokolici, ale i čerstvou neupravovanou. Takovou brokolici musíme nejprve rozdělit na růžice a košťál. Brokolici vložíme na pařák s vařící osolenou vodou. Dáváme pozor aby brokolice příliš nezměkla. Růžice vyjmeme z pařáku a necháme vychladnout. Košťál vaříme ještě 5 minut.
Vyjmeme košťál, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Růžice rozebereme na malé růžičky, vložíme do mísy, přidáme oloupaná kiwi, rozkrojená na poloviny a nakrájená na tenké plátky. Vše zakapeme citronovou šťávou a doplníme nahrubo nasekanými ořechy. Nakonec všechny ingredience důkladně promícháme.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.