Lehký zeleninový salát přelitý chuťově výraznou zálivkou a nakonec ozdobený tuňákem, vejci a černými olivami. Osvědčený recept na zdravý oběd, nebo večeři.
Hodnocení
4.7
/ 5 (36x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Čerstvě mletý pepř
Salát
Vejce3 ks
Avokádo2 ks
Rukola80 g
Tuňák v olivovém oleji160 g
Ledový salát1 ks
Červená cibule1 ks
Cherry rajče1 větvička
Zálivka
Med1 lžíce
Olivový olej3 lžíce
Citronová šťáva1 lžíce
Dijonská hořčice1 lžíce
Podle potřeby
Černé olivy bez pecek
Postup přípravy
Omytý salát osušíme v čisté utěrce a natrháme ho nebo nakrájíme na menší kousky. Pak omyjeme a osušíme rukolu a pokud je potřeba, také ji nakrájíme na kousky o velikosti sousta.
Avokáda podélně rozřízneme, nožem zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na kostičky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.
Rajčata omyjeme a překrojíme na poloviny.
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na dílky a prozatím odložíme stranou.
Tuňáka necháme okapat a zatím připravíme zálivku.
Med prošleháme s hořčicí a postupně přiléváme olej. Přidáme citrónovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme.
Všechnu zeleninu zlehka promícháme a zakápneme připravenou zálivkou.
Salát rozdělíme na 4 porce, každou ozdobíme vejci, tuňákem a pokrájenými olivami.