Vaření.czReceptySalát s tuňákem, vejci a černými olivami

Salát s tuňákem, vejci a černými olivami

Lehký zeleninový salát přelitý chuťově výraznou zálivkou a nakonec ozdobený tuňákem, vejci a černými olivami. Osvědčený recept na zdravý oběd, nebo večeři.


4.735x
30 min
3×

Ingredience

podle chuti

sůl
čerstvě mletý pepř

salát

3 ksvejce
2 ksavokádo
80 grukola
160 gtuňák v olivovém oleji
1 ksledový salát
1 ksčervená cibule
1 větvičkacherry rajče

zálivka

1 lžícemed
3 lžíceolivový olej
1 lžícecitronová šťáva
1 lžícedijonská hořčice

podle potřeby

černé olivy bez pecek

Postup přípravy

Omytý salát osušíme v čisté utěrce a natrháme ho nebo nakrájíme na menší kousky. Pak omyjeme a osušíme rukolu a pokud je potřeba, také nakrájíme na kousky o velikosti sousta. Avokáda podélně rozřízneme, nožem zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Rajčata omyjeme a překrojíme na poloviny. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na dílky a prozatím odložíme stranou. Tuňáka necháme okapat a zatím připravíme zálivku. Med prošleháme s hořčicí a postupně přiléváme olej. Přidáme citrónovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Všechnu zeleninu zlehka promícháme a zakápneme připravenou zálivkou. Salát rozdělíme na 4 porce, každou ozdobíme vejci, tuňákem a pokrájenými olivami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Salát s tuňákem, vejci a černými olivami

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena