Vaření.czReceptySalát s olivami a tuňákem

Salát s olivami a tuňákem

Salát je náročnější na ingredience, ale rozhodně stojí zato.


5.04x
25 min

Ingredience

450 grajčata
2 lžícemléko
120 gfazolky
1 lžíceolivový olej
1 hrnekčerné olivy
4 ksvařená vejce
50 gřezy z ančoviček
2 ksmalý hlávkový salát
220 gtuňák z konzervy
350 gconchigliette

zálivka

sůl
1 lžičkahořčice
pepř
50 mlolivový olej
25 mlvinný ocet

podle chuti

sůl
pepř

Postup přípravy

Conchigliette (mušličky) uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, ihned propláchneme studenou tekoucí vodou a potom necháme dobře okapat. Fazolky vaříme v mírně osolené vodě 10-12 minut, scedíme, prudce ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat. Řezy z ančoviček (sardelky) namočíme na 10 minut do mléka, aby se z nich odstranila nadbytečná sůl. Hlávky salátu rozebereme, větší listy roztrháme na kousky. Rajčata ponoříme na 1-2 minuty do vroucí vody, prudce ochladíme, oloupeme a dužninu nakrájíme nahrubo Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Tuňáka necháme okapat a nakrájíme na kousky. Řezy z ančoviček scedíme. Všechny suroviny na salát opatrně promícháme ve velké míse, osolíme a opepříme. Zálivku vinaigrette si můžeme připravit předem smícháním všech surovin a uložit ji do chladničky. masně před podáváním jí salát přelijeme. Rozdělíme na talíře nebo do misek a podáváme. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát s olivami a tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena