Salát s olivami a tuňákem

Salát je náročnější na ingredience, ale rozhodně stojí zato.


5.04x
25 min

Postup přípravy

Conchigliette (mušličky) uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, ihned propláchneme studenou tekoucí vodou a potom necháme dobře okapat.

Fazolky vaříme v mírně osolené vodě 10-12 minut, scedíme, prudce ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat.

Řezy z ančoviček (sardelky) namočíme na 10 minut do mléka, aby se z nich odstranila nadbytečná sůl. Hlávky salátu rozebereme, větší listy roztrháme na kousky. Rajčata ponoříme na 1-2 minuty do vroucí vody, prudce ochladíme, oloupeme a dužninu nakrájíme nahrubo Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Tuňáka necháme okapat a nakrájíme na kousky.

Řezy z ančoviček scedíme. Všechny suroviny na salát opatrně promícháme ve velké míse, osolíme a opepříme.

Zálivku vinaigrette si můžeme připravit předem smícháním všech surovin a uložit ji do chladničky. masně před podáváním jí salát přelijeme. Rozdělíme na talíře nebo do misek a podáváme.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát s olivami a tuňákem

Zpět na recept