Vejce uvaříme a ihned zchladíme ledovou vodou, oloupeme je a nakrájíme na 4 díly.
Umytá a osušená tvrdší rajčata nakrájíme na 8 dílků a uložíme je do mísy. Osolíme a necháme stranou. Okurky oloupeme a nakrájíme na plátky, které též uložíme do mísy a osolíme.
Papriky ogrilujeme, můžeme je opéct i v troubě. Vychladlé papriky oloupeme a nakrájíme na na proužky. Papriky můžeme nechat i syrové.
Ančovičky na rychlo orestujeme a nakrájíme na kousky. Tuňáka odebereme z oleje a rozmačkáme vidličkou. Cibuli nakrájíme na kolečka. Bazalku otřeme vlhkým hadříkem a prsty roztrháme na kousíčky. Olivy nakrájíme na kolečka, můžeme nechat i celé.
Do mísy vložíme vymačkaná rajčata, okurky, nakrájený česnek,(který později odendáme), papriky, olivy, tuňáka, ančovičky, cibuli, bazalku. Salát pokapeme olivovým olejem a pepřem, dáme pozor na sůl, neboť ančovičky jsou dost slané.
Salát Nice důkladně promícháme a dochutíme dle naší potřeby, odebereme česnek a nakonec položíme na salát rozdělená vajíčka. Salát Nice vložíme přikrytý transparentní fólií na 20 minut do lednice.
Salát Nice podáváme s čerstvým pečivem. Komu chutná, může salát pokapat citronovou šťávou.