Rýžový salát s kuřecím masem

Poněkud exotičtější pokrm.


3.0145x
45 min

Ingredience

1 lžičkacukr
1 stroužekčesnek
4 lžíceolej
sůl
1 kscibule
0.5 ksfeferonka
2 ksavokádo
5 lžiccitronová šťáva
200 gdlouhozrnná rýže
mletý černý pepř
0.5 ksgrilované kuře

na ozdobu

0.5 kscitron
polníček
0.5 ksmedový meloun
celý zelený pepř
celý červený pepř

Postup přípravy

Rýži vaříme přikrytou v 1/2 litru osolené vody asi 15 minut. Slijeme a necháme vychladnout. Kuře zbavíme kůže a kostí a maso pokrájíme.

Avokáda oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostky. Pokapeme 2 lžícemi citronové šťávy. Feferonku očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek posekáme. Vše smícháme s rýží.

Smícháme olej, 3 lžíce citronové šťávy, sůl, cukr a pepř, zamícháme do rýžového salátu a dáme na 1 až 2 hodiny do chladu.

Salát očistíme a omyjeme. Meloun rozkrájíme na kostky. Rýžový salát s kuřecím masem podle potřeby dosolíme a opepříme. Ozdobíme polníčkem, melounem, zrnky barevného pepře a plátky citronu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžový salát s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.