Rýžový nákyp s tvarohem a rozinkami

Sladká klasika z rýže, mléka, tvarohu a ovoce. Recept je trochu dietnější, ale přesto nákyp je velmi chutný.


4.04x
60 min
1×

Postup přípravy

Do velkého hrnce nalijeme mléko a nasypeme rýži (necedíme). Vaříme do té doby, dokud nebude směs hodně hustá, sotva se dá míchat. Potom přidáme máslo, 3 žloutky a rýžovou směs necháme asi 10 minut chladnout.

Mezitím zapneme elektrickou troubu na 170 °C a připravíme si jednoduchou náplň. Do misky dáme tvaroh, 3 žloutky a 4 vrchovaté lžíce cukru moučka. Tvaroh vyšleháme a poté podle chuti zvolíme ovoce. Já jsem použila rozinky.

Po vychladnutí těsta ušleháme zbylé bílky do pevného sněhu a vmícháme zlehka do těsta. Poté si hluboký plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Náplň rozetřeme stěrkou a vpichujeme hluboko ze šikma do těsta. Pokud tak neuděláme, nic se nestane, ale těsto bude lehce suché.

Nákyp dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Ke konci pečení více kontrolujeme, aby naše práce nevyšla vniveč. Povrch musí být takový jako na obrázku.

Rýžový nákyp s tvarohem a rozinkami podáváme nejlépe teplý, ale studený nákyp je dobrý jako zákusek.
user-icon

autor Hraby


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžový nákyp s tvarohem a rozinkami

Zpět na recept