Rýžový džuveč

Rychlá a jednoduchá pochoutka. Klidně pro celou rodinu.


3.1119x
60 min
1×

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

Ve vyšší pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibuli s česnekem pomalu restujeme. Teplotu zvýšíme a přidáme mleté maso, které zprudka smažíme. Přidáme koření, protlak a rýži. Vše krátce osmahneme, aby rýže lehce zesklovatěla. Pak vše zalijeme vývarem a dusíme do poloměkka.

Pak pokrm přeložíme do zapékací misky. Pokud to nádobí umožňuje, můžeme zapékat přímo v hrnci. Nastrouháme si sýr a celý pokrm jím posypeme.

Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud sýr nezezlátne.

Jídlo ihned podáváme.
user-icon

autor Rudolf


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžový džuveč

Zpět na recept