Rýžové smaženky

Rýžové smaženky mohou být samostatný pokrm se zeleninovým salátem, nebo příloha vhodná k dušené zelenině.


3.0111x
45 min
1×

Postup přípravy

Rýži přebereme, propláchneme a podusíme ve slané vodě téměř doměkka.

Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozvaříme mlékem, vmícháme ji do uvařené rýže a přidáme jemně usekanou petrželku.

Na tácu uhladíme rýžovou kaši na prst silnou placku a dáme ztuhnout do ledničky.

Pak z placky krájíme podlouhlé obdélníčky, které obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance a smažíme v rozehřátém tuku.

Ihned po osmažení rýžové smaženky podáváme. asd


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžové smaženky

Zpět na recept