Rýžové smaženky

Rýžové smaženky mohou být samostatný pokrm se zeleninovým salátem, nebo příloha vhodná k dušené zelenině.


3.0111x
45 min
1×

Postup přípravy

Rýži přebereme, propláchneme a podusíme ve slané vodě téměř doměkka.

Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozvaříme mlékem, vmícháme ji do uvařené rýže a přidáme jemně usekanou petrželku.

Na tácu uhladíme rýžovou kaši na prst silnou placku a dáme ztuhnout do ledničky.

Pak z placky krájíme podlouhlé obdélníčky, které obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance a smažíme v rozehřátém tuku.

Ihned po osmažení rýžové smaženky podáváme. asd


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžové smaženky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.