Rýžové nudle s rajčatovou omáčkou

Opět něco pro vegetariány. Rajčatová omáčka, která chutná podobně jako boloňská, přitom je bez masa.


2.89x
35 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Sterilované okurky necháme okapat a pak nakrájíme na plátky, které ještě rozkrájíme nadrobno.

Olej rozpálíme v hlubší pánvi a cibulku do zesklovatění osmahneme. Přisypeme okurku, vmícháme tavený sýr a necháme za stálého míchání povolit. Pak přidáme rajčatový protlak, rajčatové pyré s kousky zeleniny a podlijeme trochou vody. Necháme probublat, ochutíme směsí italských bylinek, solí a vmícháme nahrubo nastrouhanou nivu. Rajčatovou omáčku ještě prohřejeme a máme hotovo.

Mezitím si podle návodu na obalu připravíme rýžové nudle, které zpravidla na 30 minut namočíme do vlažné vody a až poté uvaříme ve vroucí osolené vodě. Rýžové nudle stačí vařit 2 minuty. Pak scedíme a promícháme se lžičkou oleje, aby se nelepily.

Rýžové nudle rozdělíme na talíře, doprostřed dáme naběračku rajčatové omáčky a ihned podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžové nudle s rajčatovou omáčkou

Zpět na recept