Rýžové krokety s houbami

Zajímavá pochoutka z hub a rýže. Rýžové krokety můžeme podávat jako hlavní jídlo i jako přílohu k masu.


3.156x
45 min

Postup přípravy

Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno a zprudka orestujeme na másle, přidáme osolené houby a podusíme společně s cibulí. Rýži uvaříme, scedíme, vložíme do mísy a přimícháme vychladlé podušené houby, nasekanou petrželku, žloutky, pepř a sůl. Směs promícháme. Vál nebo prkénko posypeme strouhankou a z těsta tvoříme kulaté krokety, které válíme na strouhance. Bílky rozšleháme s pivem a krokety v této směsi omočíme a obalíme ve strouhance. V hlubší pánvi rozehřejeme větší množství oleje a krokety zprudka smažíme. Nejlepší přílohou k rýžovým kroketám s houbami je bramborová kaše.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rýžové krokety s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena