Rýžové krokety s houbami

Zajímavá pochoutka z hub a rýže. Rýžové krokety můžeme podávat jako hlavní jídlo i jako přílohu k masu.


3.156x
45 min

Postup přípravy

Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno a zprudka orestujeme na másle, přidáme osolené houby a podusíme společně s cibulí.

Rýži uvaříme, scedíme, vložíme do mísy a přimícháme vychladlé podušené houby, nasekanou petrželku, žloutky, pepř a sůl.

Směs promícháme. Vál nebo prkénko posypeme strouhankou a z těsta tvoříme kulaté krokety, které válíme na strouhance. Bílky rozšleháme s pivem a krokety v této směsi omočíme a obalíme ve strouhance.

V hlubší pánvi rozehřejeme větší množství oleje a krokety zprudka smažíme.

Nejlepší přílohou k rýžovým kroketám s houbami je bramborová kaše.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžové krokety s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.