Sladká rýžová kaše jako dezert jistě potěší.
1 l | voda |
250 g | rýže |
4 ks | hřebíček |
šafrán | |
120 g | med |
skořice mletá | |
100 g | lupínky mandlí |
kůra a šťá | 1/2 citron |
Dáme vařit vodu s medem. Když přejde voda varem, seberme pěnu. Přisypeme rýži a vaříme ji do změknutí. Před koncem varu přidáme citronovou šťávu, kůru, šafrán a hřebíček.
Hotovou kaši nalijeme do misek, necháme vychladnout, posypeme mandlemi, skořicí a můžeme podávat.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena