Rýžová kaše s malinami

Ten, kdo má rád krupicovou kaši, tak se nechá určitě zlákat i na kaši rýžovou, vylepšenou malinami.


3.3123x
35 min
7×

Postup přípravy

Máslo v kastrolku uškvaříme do růžové barvy. Kaše pak chutná lépe, než jen s máslem rozpuštěným. Rýži propláchneme a vsypeme do vařící osolené vody, přidáme hřebíček a za občasného promíchání ji vaříme asi 10 minut. Pak přebytečnou vodu slijeme, hřebíček vyndáme a rýži zalijeme mlékem, nejlépe horkým. Za stálého míchání rýži dovaříme úplně doměkka. Mícháme důkladně odspodu, aby se kaše nepřipálila. Nakonec přisypeme asi 2 lžíce cukru a promícháme. Rýžovou kaši na talíři posypeme skořicí, kakaem, ozdobíme malinami, kousky čokolády a polijeme uškvařeným máslem. Popřípadě ještě trochu pocukrujeme.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rýžová kaše s malinami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena