Rýže podle babičky

Nejlepší přílohová rýže zvláště k čínským jídlům, protože se neproplachuje ( je lepkavá). Vhodná k jakýmkoli dalším pokrmům a k přípravě sladkých nákypů - není tak planá jako rýže vařená ve vodě.


4.335x
25 min
3×

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme olej a nasypeme přebranou (nejlépe kulatozrnnou) rýži. Tu neoplachujeme, sypeme ji do hrnce suchou a za stálého míchání rýži opražíme. Zalijeme vodou, pak mlékem (v poměru 1 hrnek rýže : 1,5 hrnek vody : 1 hrnek mléka). Rýži osolíme a na mírném plameni pod pokličkou necháme vařit asi 10 - 12 minut. Průběžně kontrolujeme, aby nepřekypěla. Pak celý hrnec s poklicí zabalíme do čisté utěrky a uložíme do postele pod peřinu, nejméně na půl hodiny. V posteli vydrží v servírovací teplotě i dvě hodiny, lze ji při složitějším obědě připravit předem.
user-icon

autor slona

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rýže podle babičky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena