Rýže po Turecku

Recept na rychlovku, kterou můžeme podávat jako hlavní chod nebo jako přílohu k masům.


3.1147x
25 min

Postup přípravy

V kastrůlku rozehřejeme margarín nebo máslo, vsypeme piniové oříšky a opečeme je do středněhněda.

Pak přisypeme rýži, promícháme a smažíme, než se všechen tuk vsákne do rýže. Pak přilijeme vodu a za občasného mícháme vaříme, dokud se nevyvaří voda a rýže je ještě trochu tvrdá.

Do uvařené rýže vmícháme ještě trochu másla (podle chuti), osolíme a můžeme přidat sekanou petrželku nebo nať cibulky. Záleží, kdo má co rád.

Takto připravenou rýži po Turecku můžeme podávat.
user-icon

autor Sonia


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýže po Turecku

Zpět na recept