Rýže plná barev

Miluje rizoto? Tento recept je jeho masovo-houbovou variantou.


4.04x
45 min

Ingredience

3 lžíceolej
sůl
2 ksrajče
300 gžampiony
mletý pepř
1-2 svazkyjarní cibulka
300 gdlouhozrnná rýže
750 mlzeleninový vývar (z kostky)

těsto

sůl
1 ksvejce
2 lžícestrouhanka
1 kscibule
drcený pepř
pálivá paprika
250 gmleté maso (míchané)

na ozdobu

snítkakadeřavá petrželka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a smícháme s masem, strouhankou i vejci. Těsto ochutíme solí, pepřem i paprikou a uválíme malé kuličky. Žampiony oloupeme a hlavičky přepůlíme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Ve woku rozpálíme olej a masové kuličky za stálého promíchávání opékáme asi 5 minut. Přidáme žampiony a dalších 5 minut směs opékáme. Nakonec přisypeme cibulku a necháme ji orestovat. Směs vybereme, do výpeku vsypeme rýži a osmahneme ji. Rýži podlijeme vývarem a asi 15 - 18 minut ji vaříme. Zhruba 5 minut před koncem vaření vrátíme k rýži žampionovou směs s knedlíčky. Rýži plnou barev podle chuti osolíme a opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme zrníčka a tvrdou dužinu nakrájíme na kostičky. Rýži plnou barev servírujeme ve woku, ve kterém jsme ji připravovali. Před podáváním pokrm posypeme kostičkami rajčat a ozdobíme snítkou petrželky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rýže plná barev

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena