Rychlý zapečený květák s nivou

Zapečený květák je lehčí jídlo, které je ideální k večeři i obědu. Recept je velmi snadný.


5.010x
60 min
1×

Postup přípravy

Květák omyjeme, rozebereme na menší růžičky a povaříme 10 minut v osolené vodě. Uvařený květák scedíme a přendáme do zapékací mísy. Nivu nastrouháme a rozšleháme s vejci a mlékem. Ze saturejky obereme lístečky a přidáme do rozmíchané nivy s vejci. Směs osolíme, opepříme, přidáme mletý muškátový oříšek a rovnoměrně přelijeme květák v zapékací míse. Pekáč s květákem vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a zapékáme zhruba 35 minut. Rychlý zapečený květák s nivou podáváme s brambory jako hlavní chod.


Květákové variace: Smaženým květákem nic nezkazíte, ale tyhle recepty rozhodně zkuste!


Poradíme vám, jak květák chutně a co nejčastěji zařadit do jídelníčku. Květák se dá připravit jak pouhým povařením a klasickým smažením, tak i šikovně zapékat, tvořit z něj nejrůznější placičky, karbanátky, obohatit jím polévky či saláty, zapracovat do směsí třeba s kuskusem a také celý květák naplnit a zapéct. Zkuste některý z vybraných receptů.


Květákové


Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!


Květákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.


Chutně

user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý zapečený květák s nivou

Zpět na recept