Rychlý hruškový koláč

Rychlý a zdravý, takový je hruškový koláč s tvarohem. Vlastníme-li remosku, můžeme si pochutnat již za 25 minut.


4.185x
25 min
14×

Postup přípravy

Do mísy dáme dva hrnky polohrubé mouky, hrníček moučkového cukru, smetanu, půl hrníčku rozpuštěného másla, jedno vejce (těsto bude nadýchanější, pokud vejce před zamícháním do těsta vyšleháme) a půl balíčku kypřícího prášku. Všechny tyto ingredience dobře smícháme v kašovité těsto.

V druhé míse dochutíme měkký tvaroh s polovinou hrníčku rozpuštěného másla a jednou polévkovou lžící medu.

Hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na menší čtvrtky.

Vymažeme remosku zbylým máslem, vysypeme hladkou moukou a rozetřeme v ní připravené těsto. Další vrstvou bude ochucený tvaroh a nakonec povrch koláče zakryjeme hruškami. Hruškový koláč lehce poprašíme moučkovým cukrem a trochou skořice.

V mírně vyhřáté remosce zapékáme 25 - 30 minut.

Vyzkoušejte také: Jemný hruškový koláč se skořicí krok za krokem

user-icon

autor Karmik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý hruškový koláč

Zpět na recept