Rychlý hruškový koláč

Rychlý a zdravý, takový je hruškový koláč s tvarohem. Vlastníme-li remosku, můžeme si pochutnat již za 25 minut.


4.185x
25 min
14×

Ingredience

těsto

1 ksvejce
0.5 hrnečkumáslo
1 hrnekcukr moučka
1 hrnekzakysaná smetana
2 hrnkypolohrubá mouka
0.5 balíčkukypřící prášek

náplň

0.5 hrnkumáslo
1 kostkatvaroh
1 lžícemed

nádivka

1 lžičkaskořice
5-6 kshruška
1 lžičkacukr moučka

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Do mísy dáme dva hrnky polohrubé mouky, hrníček moučkového cukru, smetanu, půl hrníčku rozpuštěného másla, jedno vejce (těsto bude nadýchanější, pokud vejce před zamícháním do těsta vyšleháme) a půl balíčku kypřícího prášku. Všechny tyto ingredience dobře smícháme v kašovité těsto. V druhé míse dochutíme měkký tvaroh s polovinou hrníčku rozpuštěného másla a jednou polévkovou lžící medu. Hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na menší čtvrtky. Vymažeme remosku zbylým máslem, vysypeme hladkou moukou a rozetřeme v ní připravené těsto. Další vrstvou bude ochucený tvaroh a nakonec povrch koláče zakryjeme hruškami. Hruškový koláč lehce poprašíme moučkovým cukrem a trochou skořice. V mírně vyhřáté remosce zapékáme 25 - 30 minut.
user-icon

autor Karmik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlý hruškový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena