Vaření.czReceptyRychlé sýrové karbanátky

Rychlé sýrové karbanátky

Výborné karbanátky ze dvou druhů sýra. Hlavní chod i chuťovka.


3.58x
30 min

Ingredience

2-3 ksvejce
1 kscibule
200 gniva
50 geidam
1 lžičkalibeček
3 lžícebílé víno
2 špetkymletý bílý pepř
0.5 balíčkusušené droždí

podle potřeby

strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy

Sýry nastrouháme, můžeme i nahrubo. Cibulku oloupeme, nakrájíme na velmi drobné kostičky a osmahneme na oleji. Po osmahnutí necháme cibulku osmahnout. V míse smícháme bílé víno (můžeme nahradit vlažnou vodou) s droždím a na pár minut necháme odležet. K droždí přidáme vejce a našleháme, přimícháme nastrouhanou nivu i eidam, okořeníme pepřem a libečkem. Zahustíme strouhankou tak, aby nám vznikla hmota o konzistence jako na normální karbanátky. Ze sýrové směsi tvoříme kuličky, které trochu zmáčkneme do placičky a obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a sýrové karbanátky osmažíme dozlatova. Sýrové karbanátky podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší, ale klidně i jako studenou chuťovku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé sýrové karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena