Rýži uvaříme podle návodu na obalu, ale o 3 minuty méně. Po uvaření nenecháváme rýži v sáčku, ale hned jí vysypeme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Otevřeme konzervu s hráškem, obsah vylijeme na síto a propláchneme pod tekoucí vodou, necháme dobře okapat. Obsahuje- li masová konzerva tuk, tak jej dáme do kastrolu a usmažíme na něm cibuli. Tuk můžeme nahradit malým množstvím slunečnicového oleje. Na zrůžovělou cibuli vyklopíme obsah konzervy, který vařečkou rozdělíme na menší kousky. Maso prohřejeme, dle potřeby osolíme a ochutíme pepřem. Vmícháme rýži a nakonec hrášek. Prohřejeme a rychlé kuřecí rizoto s hráškem ihned podáváme.
Hrášek dáváme podle chuti, stačí i malá konzerva. Kuřecí rizoto s hráškem můžeme na talíři posypat nastrouhaným sýrem.