Vaření.czReceptyRychlá špenátová roláda

Rychlá špenátová roláda

Rychlá, chutná roláda bez kapky oleje se dá jíst teplá i studená. Vystydnout však u nás většinou nestačí.


3.6167x
35 min
3×

Ingredience

těsto

2 stroužkyčesnek
sůl
3 ksvejce
5 lžichladká mouka
mletý černý pepř
1 balíčekšpenátový protlak

náplň

20 ksolivy
50 gniva
4 plátkyeidam
8 plátkůdušená šunka
10 kscherry rajče
4 plátkyuzený eidam
1 kspaprika různobarevná

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme, žloutky oddělíme od bílků. Z bílků našleháme sníh. Špenátový protlak rozmrazíme pomocí mikrovlnné trouby. Pokud je ve špenátu mnoho vody, můžeme ji částečně slít. Malé množství tekutiny však nevadí. Špenát následně ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Do špenátu vmícháme žloutky, mouku a sníh z bílků. Hotové těsto vylijeme na pekáč opatřený pečícím papírem a důkladně jej rozetřeme po celé ploše. Špenátový korpus pečeme asi 20 minut při 150°C. Povrch upečeného těsta ihned pokládáme dle chuti různými druhy sýrů, šunkou, salámem, na kraji můžeme začít například s čerstvými cherry rajčátky, olivami či paprikou, které nám pomohou vytvořit krásnou barevnou mozaiku. Jinou variantou je potření povrchu rolády míchanými vajíčky. Špenátovou roládu nyní zarolujeme a dáme odpočinout do vypnuté, ale stále vyhřáté trouby asi na 15 minut. Ingredience se tak propojí a zelenina částečně změkne. Můžeme podávat.
user-icon

autor Sarkak

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlá špenátová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena