Rychlá špenátová roláda

Rychlá, chutná roláda bez kapky oleje se dá jíst teplá i studená. Vystydnout však u nás většinou nestačí.


3.6167x
35 min
3×

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme, žloutky oddělíme od bílků. Z bílků našleháme sníh.

Špenátový protlak rozmrazíme pomocí mikrovlnné trouby. Pokud je ve špenátu mnoho vody, můžeme ji částečně slít. Malé množství tekutiny však nevadí. Špenát následně ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem.

Do špenátu vmícháme žloutky, mouku a sníh z bílků. Hotové těsto vylijeme na pekáč opatřený pečícím papírem a důkladně jej rozetřeme po celé ploše.

Špenátový korpus pečeme asi 20 minut při 150°C.

Povrch upečeného těsta ihned pokládáme dle chuti různými druhy sýrů, šunkou, salámem, na kraji můžeme začít například s čerstvými cherry rajčátky, olivami či paprikou, které nám pomohou vytvořit krásnou barevnou mozaiku. Jinou variantou je potření povrchu rolády míchanými vajíčky.

Špenátovou roládu nyní zarolujeme a dáme odpočinout do vypnuté, ale stále vyhřáté trouby asi na 15 minut. Ingredience se tak propojí a zelenina částečně změkne. Můžeme podávat.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá špenátová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká