Rychlá šlehačková bábovka s ovocem

Bábovka je lehká a není tak tučná.


4.842x
30 min
4×

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem na hustou pěnu. Zašleháme vanilkový cukr, smetanu
a nakonec zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem. Přidáme
proslazené ovoce nakrájené na drobné kousky.

Pokud chceme mít bábovku hodně nadýchanou, ušleháme smetanu samostatně.
Pak ji lehce stěrkou vmícháme do vyšlehaných vajec s cukrem a vanilkovým
cukrem a potom lehce vmícháme hladkou mouku s kypřícím práškem a ovocem.

Těsto naplníme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.
Rychlou šlehačkovou bábovku pečeme zvolna při 150 °C asi 45 minut.

Upečenou šlehačkovou bábovku s ovocem vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Rozpustíme polevu, jakou chceme, a bábovku potřeme. Není to ale nutné. Rychlou šlehačkovou bábovku nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor šušnina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá šlehačková bábovka s ovocem

Zpět na recept