Rychlá roláda z mletého masa

Pečené mleté maso plněné blanšírovanou zeleninou podáváme teplé jako hlavní chod, studené jako chuťovku.


4.712x
45 min

Ingredience

2 ksvejce
3-5 lžicstrouhanka
1 ksčervená cibule
750 gmleté maso (směs)

podle chuti

sůl
drcený barevný pepř

náplň

2 kscibule
1 kspórek
1-2 ksčervená paprika
1-2 kszelená paprika
1-2 ksoranžová paprika

podle potřeby

250 mlvývar z kostky

Postup přípravy

Papriku (asi 500g) zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravenou zeleninu přelijeme vroucí vodou a 3 minuty blanšírujeme. Potom vodu slijeme a zeleninu necháme okapat.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme ji s mletým masem, vejcem, strouhankou, solí i pepřem. Směs důkladně propracujeme a rozložíme v asi 1 cm vrstvě na potravinářskou fólii. Na plát rozprostřeme blanšírovanou zeleninu a pomocí fólie zabalíme maso do rolády. Okraje pečlivě přitiskneme.

Roládu přeneseme do pekáče, podlijeme teplým vývarem a pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Během pečení roládu několikrát přelijeme výpekem.

Jako přílohu k rychlé roládě z mletého masa doporučuji pečené brambory a rajskou omáčku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá roláda z mletého masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.