Rychlá roláda z mletého masa

Pečené mleté maso plněné blanšírovanou zeleninou podáváme teplé jako hlavní chod, studené jako chuťovku.


4.712x
45 min

Postup přípravy

Papriku (asi 500g) zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravenou zeleninu přelijeme vroucí vodou a 3 minuty blanšírujeme. Potom vodu slijeme a zeleninu necháme okapat.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme ji s mletým masem, vejcem, strouhankou, solí i pepřem. Směs důkladně propracujeme a rozložíme v asi 1 cm vrstvě na potravinářskou fólii. Na plát rozprostřeme blanšírovanou zeleninu a pomocí fólie zabalíme maso do rolády. Okraje pečlivě přitiskneme.

Roládu přeneseme do pekáče, podlijeme teplým vývarem a pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Během pečení roládu několikrát přelijeme výpekem.

Jako přílohu k rychlé roládě z mletého masa doporučuji pečené brambory a rajskou omáčku.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá roláda z mletého masa

Zpět na recept