Rychlá rajská s masovými knedlíčky

Ne vždy je čas na klasickou rajskou s hovězím masem a její zdlouhavou přípravu. Až budete potřebovat rychlovku, vyzkoušejte tuto variantu.


3.3186x
35 min
2×

Ingredience

tuk na smažení

omáčka

cukr
ocet
4 lžícesádlo
1 sklenicekečup
bobkový list
nové koření
4 lžícehladká mouka
2 plechovkyrajský protlak
mletý černý pepř
2 kscibule (větší)

podle chuti

sůl

příloha

1 ksvejce
strouhanka
500 gmleté vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy

Mleté maso osolíme, opepříme, smícháme s vejcem. Pokud je směs řídká, přidáme podle potřeby strouhanku. Z masa tvoříme kuličky, které prudce opečeme na rozehřátém tuku.

Cibuli očistíme a nasekáme. Na sádle zpěníme posekanou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou nebo vývarem. Dobře rozmícháme, přidáme protlaky, kečup, koření a povaříme.

Na závěr rajskou omáčku přecedíme, vložíme masové kuličky a společně prohřejeme. Omáčku dochutíme octem, cukrem a solí podle chuti.

Rychlou rajskou s masovými knedlíčky podáváme horkou a s knedlíky nebo těstovinami.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá rajská s masovými knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.