Rychlá rajská omáčka

Výborná omáčka, kterou máme uvařenou během 45 minut. Recept na dobrý hlavní chod.


3.820x
45 min
2×

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli do zesklovatění, přisypeme asi 2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Potom přidáme rajský protlak, který necháme chvíli probublat. Následně přidáme bobkový list, nové koření, sůl a hřebíček. Zalijeme 0,5 litrem mléka a necháme povařit. Dochutíme solí, cukrem a zahustíme moukou rozmíchanou ve 0,25 litru vody. Po uvaření rajskou omáčku propasírujeme přes cedník do jiného hrnce a případně dochutíme smetanou. Rychlou rajskou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím masem.


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá rajská omáčka

Zpět na recept