Rychlá rajská omáčka

Výborná omáčka, kterou máme uvařenou během 45 minut. Recept na dobrý hlavní chod.


3.820x
45 min
2×

Ingredience

0.5 lmléko
1 kscibule
3 lžícemouka
0.5 lvoda
2 ksrajčatový protlak

podle chuti

2-3 lžícecukr krupice
3 ksbobkový list
5 ksnové koření
1 kelímeksmetana na vaření

podle potřeby

tuk na smažení

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli do zesklovatění, přisypeme asi 2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Potom přidáme rajský protlak, který necháme chvíli probublat. Následně přidáme bobkový list, nové koření, sůl a hřebíček. Zalijeme 0,5 litrem mléka a necháme povařit. Dochutíme solí, cukrem a zahustíme moukou rozmíchanou ve 0,25 litru vody. Po uvaření rajskou omáčku propasírujeme přes cedník do jiného hrnce a případně dochutíme smetanou. Rychlou rajskou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím masem.

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!

Jako

Sezóna českých rajčat: Také zbožňujete domácí kečup a rajskou?

Rajčata jsou sice k dostání celoročně, ale nad krásně červená a voňavá rajčata z české úrody není, a v tuto dobu jsou pro naše tělo nejpřínosnější. Užijme si jejich sezónu, připravme si z nich výbornou rajčatovou polévku, omáčku, ale uchovejme si rajská jablíčka také na později - v podobě domácího rajčatového pyré či kečupu.

Sezóna

 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá rajská omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena