Nejprve si dáme vařit nakrájené vepřové maso do vody, které osolíme a opepříme. Mezitím si v druhém hrnci rozehřejeme olej, přidáme mouku a za stálého míchání uděláme světlou jíšku. Pozor, ať se mouka nepřipálí! Jíšku zředíme trochou vývaru, rozmícháme, přidáme koření (celý pepř, bobkový list, nové koření, hřebíček), cibuli nakrájenou nadrobno a vaříme 20 minut. Podle potřeby přidáme vývar, aby měla omáčka požadovanou hustotu. Omáčku přecedíme, rozmícháme do ní rajský protlak, přidáme cukr, skořici a necháme projít varem. Podle potřeby dochutíme a přidáme maso, které jsme vytáhli z vývaru. Do vlažného mléka přidáme trochu hladké mouky, cukr, sůl a rozdrobíme kvasnice. Za stálého míchání necháme kvasnice rozpustit a dáme kynout na teplé místo. Nakynutý kvásek smícháme s polohrubou moukou a s na kostky nakrájenou houskou a necháme opět vykynout na teplém místě cca 45 minut. Z vykynutého těsta tvoříme knedlíky a dáme vařit v dobře osolené horké vodě asi 17 minut. Po uvaření a vytažení z vody propícháme knedlíky špejlí, aby nesklesly. Rajskou omáčku jako od maminky spolu s knedlíky můžeme servírovat.
Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
Nedělní oběd na výbornou: Masové koule v rajčatové omáčce
Oblíbené masové kuličky v rajčatové omáčce. Naučte se je s námi připravit krok za krokem. Přílohu si zvolí každý podle chuti - dají se podávat s těstovinami, rýží, ale nejlépe chutnají s domácím knedlíkem.
Autor:PeťkaK
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena