Cibuli oloupeme a očistíme. Párek také oloupeme.
Hermelín, párek a cibuli nastrouháme nebo umeleme na masovém strojku.
Vše lehce smícháme, přidáme majonézu a důkladně promícháme. Podle chuti můžeme osolit nebo opepřit.
Připravenou pomazánku dáme vychladit do lednice a mažeme na vybrané pečivo.
sekám tuhle pomazánku v mixeru od WS je to hned a nezhořkne to, navíc pak přidám i majonézu lehce " protočím " a hotovo v misce od mixeru tu dobrotu dám i do lednice / má to víčko / a není žádné nádobí;)
pavla
Re: cibule a hermelín
Já používám umělohmotné struhadlo a nikdy se mi nestalo, že by mi cibule zhořkla. K tomu strojku, já ho používám, protože a jelikož vařím pro 7 lidí. Takže strouhat 7 cibulí je neefektivní. To se vyplatí umýt strojek. A hermelín jde strouhan skvěle.
Jana Machalová
cibule a hermelín
Recept jsem sice schválila, ale mám k němu pár doporučení. Osobně bych doporučila dát si práci a cibuli ručně nasekat najemno. Často se mi stávalo, že nastrouhaná či umletá cibule zhořkla a zkazila tak výborný základ jídla. Totéž bych učinila s hermelínem. Samozřejmě ne proto, že by hořknul, ale proto, že bych raději myla nůž než struhadlo - nedej bože mlýnek. Navíc si myslím, že hermelín se celkem špatně strouhá, proto jsem to nikdy nezkoušela. Jak jste na tom vy? Jinak je to takový základní recept na hermelínovou pomazánku, na který bude určitě spousta variací.