0.8 sklenice | olej | |
1 ks | vejce | |
200 g | cukr krupice | |
350 g | hladká mouka | |
2 lžíce | kakaový prášek | |
1 lžička | jedlá soda | |
2 sklenice | kefír | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
tuk na vymazání | ||
mouka na vysypání |
Připravíme si všechny suroviny na kefírovou bábovku. Je důležité, aby kefír a vejce měli pokojovou teplotu. Do mísy nasypeme odváženou mouku, cukr a jedlou sodu. Přilijeme mléko, olej a přidáme vejce. Všechny suroviny dobře promícháme a velmi krátce vyšleháme. Nakonec vmícháme kakao. Formu na bábovku dobře vymažeme a vysypeme, vlijeme těsto a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut. Kefírovou bábovku vyklopíme z formy, nakrájíme na dílky a podáváme.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
Autor:Mína
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena