Rychlá kefírová bábovka

Jednoduchá a rychlá bábovka z kefírového mléka. Recept na chutný moučník.


4.420x
60 min
1×

Ingredience

0.75 skleniceolej
1 ksvejce
200 gcukr krupice
350 ghladká mouka
2 lžícekakaový prášek
1 lžičkajedlá soda
2 sklenicekefírové mléko

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Připravíme si všechny suroviny na kefírovou bábovku. Je důležité, aby kefír a vejce měli pokojovou teplotu. Do mísy nasypeme odváženou mouku, cukr a jedlou sodu. Přilijeme mléko, olej a přidáme vejce. Všechny suroviny dobře promícháme a velmi krátce vyšleháme. Nakonec vmícháme kakao. Formu na bábovku dobře vymažeme a vysypeme, vlijeme těsto a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut. Kefírovou bábovku vyklopíme z formy, nakrájíme na dílky a podáváme.


6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky


Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.


6


Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend


Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.


Inspirujte

user-icon

autor Mína


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá kefírová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.