Rychlá játrová paštika

Snadný recept na výbornou játrovou paštiku.


4.772x
30 min
4×

Postup přípravy

Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme játra, opepříme, ochutíme drceným kmínem a restujeme, dokud nejsou játra opečená ze všech stran (uvnitř mají zůstat růžová).

Částečně zchladlá játra osolíme, přidáme provensálské bylinky, máslo, nakrájený česnek, smetanu a vše důkladně rozmixujeme.

Formu na biskupský chlebíček (lze použít i velká miska od margarínu) vyložíme plátky slaniny, vlijeme hmotu a necháme v lednici ztuhnout.

Rychlá játrová paštika je výborná s domácím pečivem a brusinkovou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá játrová paštika

Zpět na recept