2 stroužky | česnek | |
250 g | máslo | |
1 ks | cibule | |
80 ml | smetana | |
1 lžíce | sádlo | |
500 g | kuřecí játra | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
drcený kmín | ||
mletý černý pepř | ||
bylinky provensálské |
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme játra, opepříme, ochutíme drceným kmínem a restujeme, dokud nejsou játra opečená ze všech stran (uvnitř mají zůstat růžová). Částečně zchladlá játra osolíme, přidáme provensálské bylinky, máslo, nakrájený česnek, smetanu a vše důkladně rozmixujeme. Formu na biskupský chlebíček (lze použít i velká miska od margarínu) vyložíme plátky slaniny, vlijeme hmotu a necháme v lednici ztuhnout. Rychlá játrová paštika je výborná s domácím pečivem a brusinkovou omáčkou.
Recept na pikantní krůtí játra na cibuli krok za krokem
Podrobný FOTORECEPT na krůtí játra restovaná na cibulce. Díky postupu krok za krokem zvládne tento hlavní chod připravit každý.
Kachní paštika v křupavé krustičce
(doba přípravy 90 min)
Domácí paštika z kuřecích jater
(doba přípravy 120 min)