Nemáte moc času a je třeba něco upéct na druhý den snídani? Zkuste tuto buchtu.
Hodnocení
3.7
/ 5 (116x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Ostatní
Olej1 dl
Vejce2 ks
Rum3 lžíce
Kakao2 lžíce
Mléko1 dl
Jablko400 g
Kypřicí prášek do pečiva1 a 1/2 balíčku
Cukr krupice200 g
Polohrubá mouka400 g
Postup přípravy
Jalbka podle potřeby očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou.
Pak úplně všechny ingredience dobře promícháme v jedné míse. Místo rumu můžeme použít rumovou tříšť. Těsto nalijeme na připravený plech.
Pečeme při 170°C asi 30 až 35 minut a můžeme servírovat.
Tak jsem ještě vylepšila tuhle baječnou buchtu.
5 jablek
2 zakysane Smetany
1 bal. želatiny
Jablka nastrouhaného , rozvařit, nechat vychladnutí přidat želatinua vmichat zakys. smetanu. Dat nahoru má vychlazenou buchtu.
Jarmila
Re: Tolik prdopeče?
prášek do pečiva nahrazuji kypřícím práškem, který obsahuje vinný kámen, místo obyčejné mouky jsem dala pohankovou, která neobsahuje lepek. Je však potřeba přidat více mléka a dopadlo to skvěle.
z (tecka) rybickova
Re:
bez kakaa a se skořicí bych řekla, že to je přijatelnější
Martina
Tolik prdopeče?
1,5 balíčku? Není to moc? S prodopečem téměř nepeču, a proto jsem dala necelý balíček a i tak mi to přišlo moc. Příště maximálně půl balíčku a pořádně vyšlehat bílky. Jinak buchta dobrá, škoda té pachuti :(
Blanka
Re:
Také jsem to měla dost husté,tak jsem tam šoupla o vejce navíc a bylo to tak akorát.