Rychlá bublanina 2

Recept na bublaninu i pro začátečnice.


3.562x
30 min
1×

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu. Formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

V míse rozšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou asi z 1/5 citronu a olejem dohladka. Vlijeme mléko a promícháme tak, abychom dostali jednotvárnou hmotu. Polohrubou mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme a jemně smícháme s těstem. Bílky vyšleháme a opatrně vmícháme do těsta v míse.

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe na něj jakékoliv ovoce a dáme péct asi na 20 minut.

Rychlou bublaninu podáváme studenou nebo jak má kdo rád.
user-icon

autor lenkalpw


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá bublanina 2

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká