Rychlá bublanina 2

Recept na bublaninu i pro začátečnice.


3.562x
30 min
1×

Ingredience

0.2 hrnkuhrubá mouka na vysypání
1 lžíceolej na vymazání

těsto

3 ksvejce
1 kscitron
1 hrnekcukr krystal
1 balíčekvanilkový cukr
2-3 hrnkypolohrubá mouka
1 kskypřící prášek
1 hrnekvlažné mléko
0.2 dlrostlinný olej

podle potřeby

sezónní ovoce

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu. Formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V míse rozšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou asi z 1/5 citronu a olejem dohladka. Vlijeme mléko a promícháme tak, abychom dostali jednotvárnou hmotu. Polohrubou mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme a jemně smícháme s těstem. Bílky vyšleháme a opatrně vmícháme do těsta v míse. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe na něj jakékoliv ovoce a dáme péct asi na 20 minut. Rychlou bublaninu podáváme studenou nebo jak má kdo rád.
user-icon

autor lenkalpw

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlá bublanina 2

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena