Rybízový závin

Lahodné spojení listového těsta, pudinku a červeného rybízu v jednom receptu.


4.726x
60 min
7×

Postup přípravy

Ze smetany, cukru a pudinkového prášku si uvaříme velmi hustý pudink, který za občasného promíchání necháme zcela vychladnout. Piškoty rozdrtíme válečkem. Rybíz opláchneme, stáhneme ze stonků a necháme oschnout. Listové těsto si rozdělíme na poloviny. Na vál si rozložíme pečící papír, poprášíme ho moukou a z poloviny těsta vyválíme obdélník. Rozdělíme ho pomyslně na tři díly a prostřední posypeme polovinou piškotových drobků, na které rozložíme polovinu pudinku. Pudink posypeme polovinou rybízu a poprášíme vanilkovým cukrem. Jeden okraj přehneme na rybízovou náplň a druhý potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pak ho také přiklopíme a konce závinu dobře spojíme. Povrch listového těsta potřeme vajíčkem. Okraje pečícího papíru seřízneme podle závinu a pomocí papíru závin přeneseme na plech. Stejně postupujeme i s druhou polovinou těsta. Rybízový závin vložíme do předehřáté trouby a na 180 °C pečeme asi 20 - 25 minut. Před podáváním jednotlivé kousky rybízového závinu poprášíme cukrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybízový závin

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena