Rybízový závin

Lahodné spojení listového těsta, pudinku a červeného rybízu v jednom receptu.


4.726x
60 min
7×

Postup přípravy

Ze smetany, cukru a pudinkového prášku si uvaříme velmi hustý pudink, který za občasného promíchání necháme zcela vychladnout. Piškoty rozdrtíme válečkem. Rybíz opláchneme, stáhneme ze stonků a necháme oschnout.

Listové těsto si rozdělíme na poloviny. Na vál si rozložíme pečící papír, poprášíme ho moukou a z poloviny těsta vyválíme obdélník. Rozdělíme ho pomyslně na tři díly a prostřední posypeme polovinou piškotových drobků, na které rozložíme polovinu pudinku. Pudink posypeme polovinou rybízu a poprášíme vanilkovým cukrem. Jeden okraj přehneme na rybízovou náplň a druhý potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pak ho také přiklopíme a konce závinu dobře spojíme. Povrch listového těsta potřeme vajíčkem. Okraje pečícího papíru seřízneme podle závinu a pomocí papíru závin přeneseme na plech. Stejně postupujeme i s druhou polovinou těsta.

Rybízový závin vložíme do předehřáté trouby a na 180 °C pečeme asi 20 - 25 minut.

Před podáváním jednotlivé kousky rybízového závinu poprášíme cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízový závin

Zpět na recept