Výborný, lehký a svěží koláč ze sezónního ovoce. Pokud máte plnou zahrádku rybízu, pusťte se do pečení.
těsto | |
---|---|
300 g | polohrubá mouka |
2 ks | vejce |
150 g | jemný cukr krupice |
1 hrnek | mléko |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
2 lžíce | horká voda |
na ozdobu | |
300 g | rybíz |
drobenka | |
50 g | máslo |
40 g | cukr krystal |
80 g | hrubá mouka |
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme mléko, mouku, horkou vodu a prášek do pečiva, pečlivě vyšleháme a hladké těsto nalijeme na pekáček vyložený pečícím papírem. Omytý a očištěný rybíz poklademe rovnoměrně po celé ploše těsta a připravíme si drobenku, kterou utvoříme z másla, cukru a hrubé mouky. Drobenku poklademe na rybíz a jemně celou dlaní přitlačíme. Rybízový koláč s drobenkou pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 - 40 minut, do zezlátnutí okrajů koláče.
Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem
Dnes si podle FOTOPOSTUPU krok za krokem ukážeme, jak rychle připravit rybízový koláč s drobenkou. Je jednnoduchý, rychlý a výborný.
Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení
Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena