Rybízová srdíčka

Rybízová srdíčka mohou doplnit druhy vánočního cukroví, ale stejně tak je ocení milovníci odpolední kávy nebo čaje


3.177x
45 min

Postup přípravy

Na vál si prosejeme slabounce osolenou mouku, přidáme máslo, cukr i vanilkový cukr a máslo. Ze všech těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme a dáme na hodinu odpočinout do ledničky.

Když těsto vyndáme z chladu, rukama ho propracujeme, na pomoučeném vál vyválíme plát asi 3 mm tenký. Vykrajujeme srdíčka, klademe na pomaštěný plech a pečeme při 200 °C asi 10 minut. Ještě teplá je skládáme na prkénko.

Rybízovou marmeládou srdíčka slepujeme vždy dvě k sobě. Takto slepená je namáčíme ve vlažné čokoládové polevě a zdobíme půlkou oloupané mandle, kterou dáváme do středu srdíčka.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízová srdíčka

Zpět na recept